BR Schlager nieuw via satelliet

Met een nieuwe naam en een uitgebreid omroepconcept start de digitale popradio van Bayerischer Rundfunk in 2021. “Met de naamswijziging willen we ervoor zorgen dat de programmabelofte aan onze luisteraars duidelijk is omschreven”, zei regisseur Ulrich Wilhelm vorige week in de “Sunday Talk” over Bavaria plus.

Vanaf vandaag zal het “BR Schlager – goed humeur worden genoemd. Goed geïnformeerd”. Muzikaal blijft BR Schlager vertrouwen op de populaire, momenteel succesvolle Duitse hits, uitgebreid met klassiekers uit de jaren ’70 en ’80 en Engelse evergreens. De “Sunday Talk” met Ulrich Wilhelm is beschikbaar voor een jaar te beluisteren op BR Podcast.

Meer Engelstalige Evergreens

In de toekomst zullen alle facetten van de hit nog sterker gepresenteerd worden op het gebied van muzikale oriëntatie. Volgens BR hebben de resultaten van mediaonderzoek aangetoond dat luisteraars meer Engelstalige evergreens willen naast de huidige hithits en Duitse popklassiekers. Daarnaast zullen hittalent en nieuwkomers specifiek worden gepromoot en begeleid.

BR Schlager krijgt meer gemodereerde zendtijd

BR Schlager wil iets dichter bij het publiek staan door de gemodereerde zendtijd en een nieuwe programmastructuur uit te breiden: De nieuwe ochtendshow “Der BR Schlager Morgen” begint om 6.m uur met de doorstart. Van 10.m tot 14.m is er de BR Schlager Treff, met muziek, tips en regionale informatie. En in de late namiddag gaan we van 16.m naar 18.m. naar de “BR Schlager Feierabend”.

Wat ook nieuw is, is dat de “Deutsche Schlagerparade” met Harry Blaha en live star gasten nu altijd op donderdag om 19.05 uur.m. De show wordt herhaald op zaterdag om 12.00 uur. Op zondagavond zendt Schlagerradio “Die Showbühne” uit tussen 20.m. en 21.m., waarin muziek uit musicals en showbizz zal draaien.

Daarnaast nodigt BR Schlager u ook uit voor de zogenaamde “Wunschsonntag”. Elke zondag tussen 12.00 en 15.00 uur.m., speelt de zender drie uur lang de favoriete nummers van de luisteraar op de radio, aldus een aankondiging. Naast de wensshow wil BR Schlager ook het gezamenlijke nachtprogramma van Bayern plus en de MDR Schlagerwelt behouden.

3000 – 2/3.