Geschiedenis

Ons bedrijf is in 1936 gestart. Hendrik van Hunen startte als jonge man een bedrijf met ijzerwaren en fietsen. In Hilversum begon men in 1923 met de eerste voorzichtige draadloze radio uitzending. In 1937 werd door de oprichter van ons bedrijf de eerste radio verkocht en ondanks de crisisjaren werden dit er geleidelijk meer. Opa van Hunen kwam op de fiets bij de mensen thuis om radio’s te demonstreren en te verkopen.  Het is nauwelijks voor te stellen, dat we toen bij de koplopers van Nederland behoorden die zoiets unieks verkochten.

Het bleef niet bij die eerste keer. Direct toen de eerste kleuren- tv op 21 september 1967 voor de consument ter beschikking kwam, was deze ook verkrijgbaar bij van Hunen. Weer was van Hunen één van de eerste die startte met satelliet-tv. In de tijd dat Viditel door de PTT Telecom werd opgezet, kreeg van Hunen een eigen databank. Eerst werd deze gehuurd.  Later volgden de homecomputers en daar kon je een modem op aansluiten. Vanaf dat moment startte van Hunen met een eigen databank. Deze viditel databank heette Van HUNENtel en gaf het laatste nieuws over satelliet-tv en MSX-computers. Zo hadden wij in die tijd  opnieuw een primeur. De databank werd vanuit het hele land gebeld en er waren veel positieve reacties. 

1. Het laatste nieuws  over satelliet-tv en radio. (Zowel digitaal als analoog)      

2. Ons eigen blad, maar nu via Internet VHSAT. Ook hier veel sat-informatie, maar ook het laatste nieuws op gebied van radio-  en  tv-apparatuur.

3. Een ruime productkeuze van satellietapparatuur die via speciale prijzen gekocht kunnen worden.

4. Informatie over de producten uit onze winkel waarvan ook u als internetgebruiker gebruik kan maken.

Ons productassortiment bestaat uit de volgende artikelen: TV, video, satellietapparatuur, audioapparatuur, koelkasten, wasautomaten, magnetrons en kleine huishoudelijke producten . U kunt het bij ons bestellen en het komt allemaal bij u thuis met de perfecte Van HUNEN service. En natuurlijk hebben wij ook tal van kabeltjes, antennes voor FM, DAB (+) of Digitenne. Maar er valt meer te vertellen….

Nadat een zoon en dochter van Hunen van Opa het bedrijf hadden overgenomen, werd de staf in 2000 overgedragen aan de zoons van J van Hunen. DE jongens Gerrit en Henk van Hunen waren al vanaf een jaar of 13-14 aktief in het bedrijf om waar nodig te helpen. Hierdoor hebben ze een prima opleiding gekregen. Nu de 3de generatie binnen het familiebedrijf actief is werd er in 2006 een tweede vestiging in Putten gestart. 

Ook in Putten wordt van Hunen met OPEN armen ontvangen.  En natuurlijk verwelkomen wij alle Puttenaren.