Over Van Hunen

Eerst voor een ieder die ons niet kent, wat tekst en uitleg over wie en wat wij zijn. Opa H. van HUNEN is in 1936 gestart als winkel in Arnhem. Opa van Hunen starten een winkel in ijzerwaren, fietsen kon je er een radio kopen. Omdat oma van HUNEN een broer bij de Philips transitor radio fabriek had werken waren wij een van de eerste die radio’s gingen verkopen in Nederland. Opa ging op de fiets om mensen een radio te laten zien en te verkopen. Iets heel unieks toen. Zo heeft ons bedrijf nogal wat EERSTE keren gehad.

Zo waren wij ook een van de eerste die kleuren tv’s verkochten. De NCRV tv had een landelijke verloting om zo een ziekenhuis in Arnhem te bouwen. Als hoofdprijs won men er een tv. Deze moesten door het land bezorgd worden. Wij waren één van de eerste in Nederland die met satelliet-tv startten. En we hadden een eigen databank. In de tijd dat Viditel door de PTT Telecom werd opgezet. Hier huurde van HUNEN er een pagina. Later volgden de homecomputers en daar kon je een modem op aansluiten. Vanaf dat moment startte van Hunen met een eigen databank. Deze viditel databank heette Van HUNENtel en gaf het laatste nieuws over satelliet-tv en MSX-computers. Zo hadden wij in die tijd opnieuw een primeur. De databank werd vanuit het hele land gebeld en er waren veel positieve reakties.

Door tijdproblemen en het verdwijnen van MSX werd de databank door ons in 1995 gestopt. Veel mensen hadden ons dan ook al lang op Internet verwacht, maar u moest even geduld hebben. In 1998 begint van Hunen op Internet. Wat brengen en brachten wij op Internet ?

1. Het laatste nieuws brengen over satelliet-tv en radio. (Zowel digitaal als analoog)
2. Ons eigen blad, maar nu via Internet VHSAT. Ook hier veel sat-informatie, maar ook het laatste op gebied van radio- en
tv-apparatuur.
3. Een ruime productkeuze van satellietapparatuur die via speciale prijzen gekocht kunnen worden.
4. Als laatste brengen wij u informatie over de producten uit onze winkel waarvan ook u als Internetgebruiker gebruik kan en mag maken.

Ons productassortiment bestaat uit de volgende artikelen: TV, video, satellietapparatuur, audioapparatuur, koelkasten, wasautomaten, magnetrons en klein huishoudelijk. U kunt het bij ons bestellen en het komt allemaal bij u thuis met de perfecte Van HUNEN service. En natuurlijk hebben wij ook tal van kabeltjes, antennes voor FM, DAB (+) of digitenne. Maar er valt meer te vertellen….

Wij fabriceerden ook veel voor satelliet-tv. Zo hadden wij een eigen volautomatische motor met polarmount in een, een scart box, een 22 KHZ. Schakelaar en tal van module voor digitaal. Ook hadden wij een eigen merk satelliet tuner onder de naam VHSAT. Deze zijn nu niet meer leverbaar.

Nadat een zoon en dochter van Hunen van Opa het bedrijf hadden overgenomen, werd de staf in 2000 overgedragen aan de zoons van J van Hunen. DE jongens Gerrit en Henk van Hunen waren al vanaf een jaar of 13-14 aktief in het bedrijf om waar nodig te helpen. Hierdoor hebben ze een prima opleiding gekregen. Nu de 3de generatie binnen het familiebedrijf actief zijn werd er in 2006 een tweede vestiging in Putten gestart.

Ook in Putten wordt van Hunen met OPEN armen ontvangen. De meeste Puttenaren weten de weg naar ons maar al te goed te vinden.
Ook kan het maar zo zijn dat u in een Hotel komt waar tv’s van ons hangen en tv programma’s via een door ons aangelegd kabel netwerk tot u komen. Wij maken op meerdere camping en hotels in binnen en buitenland tv netwerken en leveren tv’s.
Wij zijn inkooplid van een van Europa’s grootste inkoop clubs voor onze branche waardoor wij mes scherpe prijzen kunnen leveren. Wij verkopen zowel aan bedrijven en instellingen als aan de eindgebruiker.