Pro Sieben kaapt voetbal weg voor ARD en ZDF.

Première voor ProSieben: Voor het eerst in zijn geschiedenis toont de tv-zender uit München wedstrijden van een Europees kampioenschap voetbal. ProSieben zendt alle wedstrijden van het Duitse U21 nationale team live uit op UEFA U21 EURO 2021 live onder het voetbalmerk “RAN” – waaronder de klassiekers tegen Nederland (27.3.) en Hongarije (24.3.) op de beste zendtijd om 20.15 uur.m. ProSieben MAXX  toont alle andere wedstrijden van het UEFA U21 European Championship. Dit wordt mogelijk gemaakt door een overeenkomstige uitgebreide overeenkomst tussen Seven.One Sports, de business unit van Seven.One Entertainment Group, en de UEFA.

De UEFA U21-gratis op satelliet tv

“Na de uitzending van de kwalificatiewedstrijden is de volgende logische stap om het Duitse team te vergezellen naar het EK”, zei proSieben-presentator Daniel Rosemann over het nieuwe tv-contract. UEFA U21 EURO 2021 wordt in twee delen gehouden in Hongarije en Slovenië, waarbij de groepsfase plaatsvindt van 24 tot en met 31 maart. De groepswinnaars en groepswinnaars gaan door naar de knock-outfase van het toernooi, dat plaatsvindt tussen 31 mei en 6 mei.

De particuliere omroep ProSieben zal de wedstrijden van de Duitse U21 nationale ploeg op het Europees kampioenschap voetbal voor het eerst in maart. ProSieben MAXX en “ran.de”, die ook deel uitmaken van ProSiebenSat.1, zenden alle andere wedstrijden van het Europees Kampioenschap uit. Onlangs nog waren op de ARD en ZDF denEuropees Kampioenschap van de junioren ploeg laten zien, terwijl de andere EK-wedstrijden op Sport1 werden gespeeld.